Improbabilitatea statistica

Pentru hoardele de cititori, de la Tinkerbell citire: ce-i improbalitatea statistica? Ca la scoala, aducem atentiei voastre ca improbilitatea statistica este acel fenomen care da peste cap o previziune infailibila nascuta in mintea cuiva si care are 99,9% sanse sa se implineasca si 0,01 sanse sa fie o mare cacealma.

Urmeaza exemplele:

1. Tinkerbell invata sa joace poker si este buna, super buna la tabacit fundul adversarului colocatar. Prin urmare sa scalda in rauri de glorie si viseaza sa emigreze spre L.A. si sa castige destui bani pentru ea si urmasii urmasilor ei.

2. Tinkerbell invata sa joace poker si este buna, super buna la tabacit fundul adversarului colocatar. Prin urmare sa scalda in rauri de glorie si viseaza sa emigreze spre L.A. si sa castige destui bani pentru ea si urmasii urmasilor ei.

3. Tinkerbell invata sa joace poker si este buna, super buna la tabacit fundul adversarului colocatar. Prin urmare sa scalda in rauri de glorie si viseaza sa emigreze spre L.A. si sa castige destui bani pentru ea si urmasii urmasilor ei.

…..

….

….

n+1. Tinkerbell invata sa joace poker si este buna, super buna la tabacit fundul adversarului colocatar. Prin urmare sa scalda in rauri de glorie si viseaza sa emigreze spre L.A. si sa castige destui bani pentru ea si urmasii urmasilor ei.

Improbabilitatea statistica se realizeaza doar cand inceteaza procesul de fotosinteza, soarele nu-i sus pe cer, mintea fetei noastre motaie de somn visand pentru a mia oara cum o sa castige iar si iar…. si…si… si Tinkerbell haleste o mama de bataie cum nici ea, nici colocatarul ei nu se asteptau. cum s-a intamplat? Cine e de vina? Improbabilitatea statistica.

Desigur, lumea ar fi mult mai suparata daca nu ar exista doua contraargumente infailibile:

1. exista mereu un maine si o revansa;

2. cateodata improbilitatile statistice nasc povesti frumoase cu happy-end.

p.s. ar putea fi corabia lui Columb care a fost victima unei improbilitati statistice… se astepta sa gaseasca Indiile si nu le-a gasit.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: